Šta je sve potrebno za krštenje deteta?

 

Krštenje deteta – Sveta tajna. To je prvi i najsvečaniji dogadjaj u životu tvoje bebe,
Pripremili smo nekoliko osnovnih saveta o tome šta je sve potrebno za krštenje, koji će ti pomoći u organizaciji I planiranju.

 

Za krštenje deteta, potrebne su samo 3 stvari a to su:

 

 

Tri stvari potrebne za krštenje

Komplet za krštenje

Belo platno, voštana sveća i kutijica zapramen kosice.

Platno za krštenje

Srpsko platno ili krsnica je bele boje sa čipkom na krajevima. Predstavlja simbol čednosti I nevinosti i u njega se uvija dete nakon krštenja. Običaji nalažu da se od tog platna, nakon krštenja, detetu sašije benkica, košuljica, jastuče ili vrećica za čuvanje uspomena. Običaji kažu da predmet sašiven od ovog platna zrači duhovnu energiju , jača koncentraciju I štiti od loših ljudi.

Umesto belog platna možete izabrati frotirni peškir za krštenje, koji za ovu priliku može biti ukrašen prelepim vezom.

 

 

Gde kupiti platno ?

Srpsko platno sa vezom po želji  je deo naše ponude. Birate  da li je to samo za vez imena bebe I datum krštenja ili ćemo dodati još i neki od prelepih vezenih motiva. Andjeo , Krst ili Blagoslov su najtraženiji motivi za ovu priliku. Šta god da izaberete, biće veoma otmeno I originalno. Vaša beba će jednoga dana biti zahvalna što ste za nju napravili i sačuvali ovako lepu uspomenu.

Platno za krštenje cena?

Cena platna za krštenje se razlikuje od prodavnice do prodavnice i kreće se od 800 – 2000 dinara. Jeftinija su uglavnom šivena od običnog pamučnog platna ne baš dobrog kvaliteta. Po nekoj srednjoj ceni, platno za krštenje možete kupiti u crkvi. Na njemu će obično biti izvezen krst ili natpis ,,Srećno krštenje,,  Kod nas možete poručiti srpsko  platno sa vezom, odličnog kvaliteta i izrade, po veoma pristupačnoj ceni.

Platno i sveće za krštenje – POGLEDAJ PONUDU

Sveće za krštenje

Opet ćemo krenuti sa tradicijom I običajima. Oni nalažu da sveća za krštenje mora biti od prirodnog voska a ne bela parafinska kao što mnogi to danas čine. I voštana sveća prelepo izgleda kada se ukrasi. Mozete je kupiti u crkvi I sami ukrasiti ili taj deo posla prepustiti nama.
Svece za krštenje iz nase ponude su od čistog voska, kupljene u Patrijaršiji SPC. Mi smo ih samo oplemenili detaljima kako bi uspomene učinili čarobnim.

sveca za krstenje devojcice
Sveca za krstenje decaka tirkiz

Šta zapravo predstavlja krštenje deteta?

Prva Sveta Tajna je Krštenje. To je radnja koju vrši sveštenik gde se na vidljiv način dobija nevidljivi blagoslov Božiji. Krštenje je duhovno radjanje za večnost I početak duhovnog života. Kako se fizički radjamo samo jednom tako se I krštenje vrši samo jednom. To je duhovno rodjene I uslov našeg spasenja. Vera se ne dobija nasledjivanjem nego se krštenjem u nju ulazi. Ko nije kršten nije dostojan ni da primi ostale Svete Tajne.

Deo teksta preuzet sa sajta www.saborna-crkva.com

Kada se dete krsti?

Po ranijim običajima, deca su se krštavala u prvih 7 do 40 dana života. Postoji verovanje da se dete krštenjem čisti od nasleđenih grehova I zato se nastojalo da se obavi što ranije. Danas se krštenje obavlja uglavnom do navršene prve godine.

Nadam se da smo vam pomogli sa objašnjenjima I savetima. 

A sada ću vas upoznati sa našim kupcima i razbiti svaku sumnju ili nepoverenje.

Dobrodošli u našu galeriju zadovoljnih kupaca, gde delimo iskustva i povratne informacije koje su nam dragocene poput blaga. Svaka poruka koju ćete pročitati odiše poverenjem i zadovoljstvom. Ove priče su inspiracija za nas, podsećajući nas da je svaki proizvod koji stvaramo ne samo deo vaših važnih trenutaka, već i deo vaše sreće.

 Ovo su screenshotovi bez seckanja, cenzure, brisanja imena i ulepšavanja. .

Hvala svima koji su deo naše priče Ovo je to što nas inspiriše da već 12 godina vezemo za vas najlepše uspomene

 

 

 

POGLEDAJ PONUDU platna i sveća za krštenje

 

Prijavite se na newsletter i bićete obavešteni o svim promocijama i popustima na našem sajtu.